- Etusivu
- Suomen opiskelijaystävällisin kaupunki
- Apua arkeen
- Syrjintä ja väkivalta
Syrjintä ja väkivalta
Lähisuhde- ja perheväkivalta on yleistä, mutta usein piiloteltua.
Kaikissa perheissä saatetaan riidellä ja kinastella, mutta joissain perheissä riidat johtavat väkivaltaan. Riidat ovat osa normaalia perhe-elämää – väkivalta ei. Lähisuhde- ja perheväkivallassa tekijänä voi olla mies tai nainen tai molemmat. Väkivalta saattaa kohdistua avo- tai aviopuolisoon, seurustelukumppaniin tai lapseen. Myös lapset voivat olla väkivaltaisia toisiaan tai vanhempiaan kohtaan.
- Älä jää yksin: Kerro kokemuksesi ystävälle, sukulaiselle, jollekin luotettavalle ihmiselle tai ammattiauttajalle.
- Etsi tietoa: Tietoa väkivallasta ja avun saannin mahdollisuuksista löytyy niin väkivallan kokeneelle, tekijälle kuin lapsille internetistä, auttavista puhelimista, ammattiauttajilta ja viranomaisilta.
- Hae apua: Pyydä ohjausta, neuvontaa ja tukea oman kunnan ja alueen palveluista. Lähde liikkeelle, ota yhteyttä. Väkivaltainen käyttäytyminen ei lopu pelkillä lupauksilla.
- Apua on saatavilla: Et ole yksin kokemuksesi kanssa.
YTHS opiskelijaan kohdistunut väkivalta
Väkivaltaa perheessä ja lähisuhteissa >
Kun tarvitset apua nopeasti
Soita kiireellisessä tilanteessa hätänumeroon 112 (24 h).
Tampereen ensi- ja turvakoti
Turvakoti tarjoaa ympärivuorokautista turvaa ja ammatillista apua perheväkivaltaa kohdanneille ja sen uhan alla eläville perheille.
Puhelinnumerot, jotka palvelevat 24h
Hämeenkadun turvakoti (24h): 050 337 3205
Kaukajärven turvakoti (24h): 050 309 9313
Tampereen ensi- ja turvakodit yhteystiedot >
Tampereen ensi- ja turvakoti ›
Sosiaalipäivystys
Sosiaalipäivystys toimii Tampereen kaupungin päivystävänä sosiaaliasemana ja antaa kiireellistä ensiapua lastensuojelu- ja perhekriisitilanteissa, puhelin 0500 625 990 (24 h).
TAYS Ensiapu Acuta (24 h)
Puhelin: 116117
Muut auttavat tahot
Väkivalta loppuu harvoin itsestään. Hanki tietoa ja hae apua ajoissa. Kunnan omat toimijat sekä lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisyyn erikoistuneet järjestöt ja yhteisöt tarjoavat ammattiapua ja vertaistukea.
Ota rohkeasti yhteyttä sosiaalipalvelujen neuvontaan chatissa tai soittamalla: puhelin 03 384 5700, ma, ti, to ja pe klo 9 - 15 ja ke klo 12 - 17.30