Blogi

TTT:n Hamlet rock-musikaali herättää klassikon täysin uudella tavalla henkiin

Hamlet

Hamlet & Ofelia (Kuva TTT)

Esitys alkaa räjähdyksellä, kun sähkökitarat rupeavat pauhaamaan ja valoshow alkaa. Tampereen Työväen Teatterin Hamlet rock-musikaalin on alkanut ja se vie heti mukaansa. Tätä Shakespearen klassikkoa ei ole koskaan aikaisemmin tehty Suomessa musikaalina ja toteutus on vankka, voimakas ja valloittava. Hamlet herää uudelleen henkiin voimakkaampana ja rohkeampana kuin koskaan.

”Hamlet palaa kotiin isänsä hautajaisiin, joista bileet jatkuvat äidin häillä. Äidin uusi mies on Hamletin isän pikkuveli, lähes Hamletin ikätoveri. Kaiken takana on mahdollinen murha. Tarina kertoo isänsä haamun riivaamasta nuoresta miehestä, mutta yhtä lailla se kertoo siviiliuhreista, niistä sivullisista, joiden kohtaloksi tulee olla väärässä paikassa väärään aikaan. Miten korjata vääryys? Mikä on ehdottomuuden hinta?” (TTT Hamlet)


Hamlet rock-musikaali tarjoilee upeaa pukuloistoa (Kuva TTT)

Musikaalissa yhdistyy hyvin Tuska-Festarien raaka rock-voima ja Shakespearen alkuperäisen näytelmän herkkyys ja ajaton viesti. Mahdollinen murha, juoniminen sekä Hamletin ja Ofelian rakkaustarina ohjaavat hyvin katsojaa eteenpäin, välillä liikuttaen ja välillä naurattaen. Tunnelma tiivistyy loppua kohden, aivan kuten hyvässä esityksessä kuuluukin. Liikaa juonesta paljastamatta, lopun miekkailukohtaus on loistavan spektaakkelin loistava lopetus.

Tampereen Työväen Teatterissa hygieniasta ja turvaväleistä huolehdittiin erinomaisesti ja koko teatterireissu sujui turvallisissa tunnelmissa. Koronatilanteesta huolimatta teatterissa kannattaa ainakin kerran lukukaudessa käydä ja Hamlet rock-musikaali on ehdottomasti näkemisen arvoinen kokemus!

Blogin on kirjoittanut Opiskelijan Tampereen oma amatööri teatterikriitikko

 

Hamlet rock-musikaali

Tampereen Työväen Teatteri, Hämeenpuisto 28-32
Suomennos ja sovitus: Michael Baran
Ohjaus: Otso Kautto
Pääosissa: Saska Pulkkinen, Inke Koskinen, Petra Karjalainen, Jari Ahola, Pentti Helin, Jussi-Pekka Parviainen ja Suvi-Sini Peltola
Live-bändi: Hamlet and His Gravediggers

Seuraavat esitykset:

La 19.9.2020 klo 19.00
Pe 2.10.2020 klo 19.00
La 3.10.2020 klo 13.00
To 8.10.2020 klo 19.00
La 17.10.2020 klo 19.00
Ke 28.10.2020 klo 19.00
Pe 6.11.2020 klo 19.00

TTT tarjoaa opiskelijoille jo valmiiksi edullisista opiskelijalipuista 50 % alennuksen ostaessasi lipun korkeintaan tuntia ennen esitystä!

Liput esitykseen täältä: Hamlet