Blogi

Kesän lähestyessä on hyvä aika päivittää asuntoa

Tämä kevät on mennyt lähestulkoon kokonaan oman kodin seinien sisäpuolella. Joka nurkka on otettu hyötykäyttöön niin kotitoimistona, kuntosalina, ravintolana kuin leffateatterinakin. Moni on saattanut jo kyllästyäkin samoihin puitteisiin ja kaipaa muutosta tai lisätilaa. Tässä Pirkan Opiskelija-asunnot OY:n eli POASin vinkit kotiolojen päivitykseen.

Hyödynnä tavaroita luovasti

Asunnon päivittämisen ja sisustamisen ei tarvitse välttämättä tarkoittaa uusien tavaroiden hankkimista. Kodin ilme muuttuu nopeasti, kun huonekalut ja tekstiilit vaihtavat paikkaa. Katsele kalusteita ja esineitäsi uusin silmin: Toimisiko yöpöytä sohvapöytänä tai eteisen laskutilana? Lakana tai iso huivi sopii hyvin pöytäliinaksi, lautaset käy kynttilänjaloista, ja seinälle voi taulun sijasta nostaa vaikka lempivaatteen tai harrastusvälineen.

Ikkunanpesu tekee ihmeitä

Pesemällä ikkunat saa asuntoon hetkessä enemmän luonnonvaloa ja yleisilmettä raikkaammaksi. Se on myös helpompaa kuin luulisi. Sälekaihtimien välejä ei tarvitse ruveta pyyhkimään, pölyt saa pois kätevästi imuroimalla. Ikkunalasit kannattaa pestä uloimmasta lasista alkaen, jolloin tulos näkyy paremmin eikä pestyihin pintoihin tule roiskeita. Käytä tarvittaessa varrellista ikkunanpesintä, niin vältyt tapaturmilta.

Pientä pintaremonttia

Tiesitkö, että vuokra-asunnostakin voi tehdä omannäköisen? POASilla pidetään huolta, että asukkaat viihtyvät ja koti tuntuu kodilta. Asunnoissa saa tehdä pieniä muutostöitä, jotka pystytään palauttamaan alkuperäistä vastaavaan kuntoon poismuutettaessa. Tällaisia ovat esimerkiksi kaapinovien vetimien vaihto, television kiinnitys seinälle tai tehosteseinän maalaus. Omia työkalujakaan ei välttämättä tarvita, sillä asukastoimikunnilta voi lainata tarvikkeita. Samalla tutustuu naapureihinkin!

Uuteen asuntoon

Vai olisiko kuitenkin tarvetta vaihtaa koti kokonaan uuteen? Haluaisitko kenties isomman asunnon, tai parvekkeen ja saunan? POASin asuntovalikoima on monipuolinen soluasunnoista tilaviin yksiöihin ja saunallisiin perheasuntoihin omalla pihalla. Vuokrataso on varsin kohtuullinen, eikä vedestä tai netistäkään tarvitse maksaa erillisiä käyttömaksuja. Mikäli asunnonvaihto on ajankohtaista, nyt on erinomainen aika täyttää asuntohakemus. Loppukeväästä opiskelija-asuntoihin on tyypillisesti vähemmän hakijoita, joten uuden asunnon saaminen on helpompaa. POASilla asuntoa ei tarvitse jonottaa, sillä asukasvalinnat tehdään aina tilannekohtaisesti hakijan asunnon tarve ja kiireellisyys huomioiden. Tarjottua asuntoa pääsee katsomaan koronavirusepidemian aikanakin, sillä asuntokäynnit järjestetään vasta edellisen asukkaan muutettua pois. Asunnosta ei tarvitse kiirehtiä muuttamaan pois valmistumisen jälkeen, sillä useimmissa POASin kohteissa voi asua myös työssäkäyvät nuoret.

Tutustu asuntovalikoimaan ja jätä hakemus → poas.fi