Blogi

TTT:n Poikabändi villitsee laululla, liikkeellä ja nostalgialla

Saat mun avaimeni, voit tulla vaikka keskellä yötä, sä tiedät kyllä. Kuva: TTT

Poikabändi-musikaalikomedia on pyörinyt syyskuun alusta alkaen Tampereen Työväen Teatterin suurella näyttämöllä. Tarinassa toijalalaiset kaverukset Kari ja Make etsivät uutta suuntaa 90-luvun laman kourissa ja päätyvät perustamaan poikabändin. Konseptissa tärkeintä on ulkonäkö ja liike, vasta sitten tulee musiikki. Koe-esiintymisten (huom. sisältää punastumista aiheuttavan kohtauksen), tanssiharjoitusten ja nuorisotalon kykyillan kautta syntyy ToiBoys. Tarinan mukaan Backstreet Boys, Boyzone ja muut kansainväliset suuruudet ottivat vaikutteita nimenomaan heiltä.


Kun sulle elämä antaa sitruunoita, kirpeitä ja liikaa, niin silloin järjestä partyt ilman muuta, me tehdään mehuu, jee me tehdään mehuu! Kuva: TTT

Esityksen aikana mietin välillä, olenko teatterissa, keikalla vai Hunksien show’ssa. Yleisö saatiin alusta asti hyvin mukaan – nauroimme pikkukylässä asuville suomalaisille, 90-luvun muodille ja yliampuville sivuhahmoille. Yhteinen kokemus huipentui, kun loppuunmyyty katsomo saatiin nousemaan ylös, taputtamaan ja jopa tanssimaan jo tuttujen biisien tahdissa. Gari, Korppi, Seitti, Matteus ja Juzzi näyttivät, miten tehdään mehuu!

Suosittelen Poikabändiä kaikille, jotka ovat tapetoineet huoneensa seinät Suosikin julisteilla, nauhoittaneet musavideoita VHS-kasetille ja haaveilleet öisin Nick Carterista. Ja myös teille, jotka ovat vain kuulleet näistä ilmiöistä. Minulle teatterielämys oli erityisen merkityksellinen, sillä seuranani oli ala-asteen opettajani ja luokkakavereitani, joista yksi hurmasi meidät lavalla ToiBoysin jäsenenä.

Blogin kirjoittaja on 90-luvun lapsi ja BSB-fani.

Poikabändi
Tampereen Työväen Teatteri, Hämeenpuisto 28-32
Ohjaus ja käsikirjoitus: Heikki Syrjä ja Riku Suokas
Pääosissa: Jari Ahola, Jon-Jon Geitel, Lauri Mikkola, Saska Pulkkinen ja Jonas Saari
Live-bändi: Alabama House Band

Seuraavat esitykset:

Ke 6.11. klo 19
Ke 13.11. klo 19
La 16.11. klo 19
To 21.11. klo 19
La 23.11. klo 19

Muistathan, että TTT tarjoaa opiskelijoille jo valmiiksi edullisista opiskelijalipuista 50 % alennuksen ostaessasi lipun korkeintaan tuntia ennen esitystä!

Osta liput