Blogi

OT:n testiryhmä kokeilee: Myös aikuiset voivat pomppia trampoliinilla

 

Opiskelijan Tampereen toimiston väki sai kutsun testaamaan Tampereen Kaukajärvellä sijaitsevaa Trampolin Parkia. Päätimme ottaa haasteen vastaan ja tutkia, miltä trampoliinilla hyppiminen tuntuu näin aikuisiässä. Monille meistä edellinen kerta trampoliinilla oli joskus nuoruudessa vuosia sitten.

Allekirjoittaneen asuvalinta ei ehkä ollut kaikkein otollisin tunnin hyppimiseen, mutta paikan päältä saadut jarrusukat auttoivat huomattavasti, ilman niitä hyppiminen olisi ollut vähintäänkin haastavaa. Jarrusukat kannattaakin ottaa mukaan tai ostaa tiskiltä (3 euroa). Henkilökunnan neuvo hyppimiseen oli käytännöllinen: alkuun ei kannata yrittää mitään erikoista, kunhan saa vain tuntuman hyppimiseen. Myös henkilökunnalta saatu varoitus hyppimisen rasittavuudesta piti paikkansa; 20 minuuttia hyppimistä vastaa tunnin juoksulenkkiä. Hetken hypittyäni en yhtään epäillyt tätä ja huomasin hyppimisen raskauden.

Hetken harjoittelun jälkeen alkoi liikkuminen trampoliineilla onnistua helpommin ja uskalsin tehdä korkeampia hyppyjä ja hieman jopa temppuilla. Erityisen hauskaksi koin sivummalla olleet jättitrampoliinit, jotka mahdollistivat korkeampien hyppyjen tekemisen ja hyppäämisen vaahtomuovialtaaseen. Isommilla trampoliineilla uskaliammat kokeilivat myös volttien tekemistä, myös allekirjoittanut (joskin paikalla olleita nuorempia harrastajia kankeammin).

Törmäsimme myös TTYY:n viime vuoden puheenjohtajaan trampoliineilla. Keskustelimme hänen näkemyksiään Trampolin Parkista ja tulimme yhteiseen tulokseen siitä, että kotona TV:n katsomisen/tietokoneella istumisen sijaan kannattaa ainakin silloin tällöin suunnata tänne. Tuleepahan samalla myös harrastettua liikuntaa!

Noin tunnin hyppimisen jälkeen oli voimat melkoilailla loppuneet. Hyppiminen trampoliineilla käy liikunnasta, mutta ei kuitenkaan ole yhtä ankeaa kuin esimerkiksi lenkillä käyminen. Tämä näkyikin paikalla olevien ihmisten ikäjakaumassa: reilusti yli puolet olivat täysikäisiä. Oma ennakko-odotus oli, että olisimme paikan ainoat täysikäiset, mutta henkilökunnan kanssa keskusteltuamme käy ilmi, että Trampolin Park on varsin suosittu aikuistenkin parissa, olihan siellä kuulemma järjestetty yhdet 70-vuotisjuhlatkin. Toimiston väelle jäi varsin positiivinen kuva Trampolin Parkista. Trampoliinilla hyppiminen vaikutti tehokkaalta liikunnan muodolta ja hauskalta sellaiselta. Voin suositella jokaiselle!