Blogi

KampusFest behind the scenes

”Kaiken kaikkiaan mahtavinta oli yhdessä tekeminen ja nähdä miten paljon innokkaat vapaaehtoiset ovat valmiita laittamaan aikaa tällaisen projektin toteutumiseksi. Oli myös aivan mahtavaa nähdä itse tapahtumapäivänä, miten ihmiset viihtyivät tapahtumassa sekä nauttivat yhteisesti KampusFestistä”

– Aliisa Saari.

Tampereen teknillisen yliopiston (TTY:n) kampuksella järjestettiin perjantaina 8.9. KampusFest koko kampuksen väelle eli opiskelijoille, henkilökunnalle sekä yrityksille. KampusFest on järjestetty kerran ennenkin vuonna 2015 kun TTY ja Tampereen teknillisen ylipiston ylioppilaskunta (TTYY) juhlistivat 50-juhlavuottaan. Tällöin KampusFest järjestettiin koulun henkilökunnan ja opiskelijoiden yhteistyönä. Tänä vuonna tapahtuma järjestettiin kuitenkin alusta asti opiskelijavoimin.

Tapahtuman pääjärjestäjänä toimi Tampereen teekkarijaosto, TTYY:n hallituksen teekkarivastaavana pääsin itse olemaan mukana projektissa. Teekkarijaosto on TTYY:n vapaaehtoisista koostuva jaosto, johon haetaan innokkaita tekijöitä vuosittain. Teekkarijaoston sisältä KampusFestiä tekemässä oli vielä pienempi coretiimi. Tapahtuman järjestely aloitettiin jo alkuvuonna, ensimmäisenä askeleena aloitettiin mainosmyynti sekä artistien kilpailuttaminen, mainosmyynti tehtiin pääasiassa coretiimin voimin. Kevätkaudella projekti eteni niin, että mainosmyynti saatiin hyvään vauhtiin sekä artistikilpailutuksen jälkeen valittiin kaksi ulkopuolista artistia sekä yksi TTY:n opiskelijoista koostuva bändi. Lisäksi keväällä alettiin kartoittaa erilaisia ruokakojuja, koska tapahtumaan haluttiin myös foodstreet. Tapahtumaan tarvittiin myös reilu 20 vapaaehtoista järjestyksenvalvojaa, joita aloitettiin etsimään myös jo keväällä.

Tapahtuman sijoittuessa syyskuun alkuun, paljon muuta ei saatu valmiiksi ennen kesätöihin siirtymistä. Kesän aikana oli edessä vielä useampi tapaaminen koulun henkilökunnan sekä kampuksen yritysten kanssa. Lisäksi kesän aikana hoidettiin lupa-asiat Tampereen kaupungin ja poliisin kanssa. Vasta kesän aikana projektin laajuus alkoi valaistua, ja pientä juoksevaa hoidettavaa ilmeni paljon. Lisäksi markkinointi ja viestintä veivät kesällä melko paljon vapaaehtoisten aikaa. Ja kaiken tämän järjesteleminen sekä sähköpostitulvaan vastaaminen ei aina ollut kovin helppoa kesätöiden ohessa. Onneksi TTY:n henkilökunta sekä TTY:n tila-alueita omistava SYK ovat molemmat hyvin opiskelijamyönteisiä, ja he suhtautuivat järjestämäämme tapahtumaan kannustavasti.

Elokuussa tapahtuman lähestyessä lähes kaikki alkoi olla hoidossa, mutta vielä muutamia liikkuva osia jouduttiin jännittämään, kuten ehtiikö tilaisuuden valokuvausseinä ajoissa paikalle. Tähän oli saatu myytyä hyvin näkyvyyspaikkoja yritysyhteistyökumppaneille, ja loppujen lopuksi seinä toimitettiin suoraan meille TTY:n etunurtsille samalla kun tapahtuma oli jo alkamassa. Itse tapahtumapäivänä päänvaivaa aiheuttivat myös sähköt. Tapahtumaan oli kyllä sovittu riittävä määrä sähköjä, mutta silti niiden kanssa saatiin aikaiseksi pientä hämmennystä. Onneksi kaikki saatiin järjestymään, kun haettiin vähän lisävarusteita konevuokraamolta, ja huomattiin vaihtaa voimavirtajohto oikeaan pistokkeeseen, josta tuli myös sähköä.

Itse tapahtuman alettua myös järjestäjätiimin fiilis alkoi rentoutua, ja pääsimme nauttimaan loistavista esiintyjistä. Tapahtumassa esiintyi ensin opiskelijoista koostuva TLDP, iltaa jatkoi Tiisu ja huikean KampusFestin päätti Scandinavian Music Group. Huonosta säästä huolimatta paikalle tuli paljon kuulijoita, ja vieraat näyttivät viihtyvän. Musiikin lisäksi kävijät pääsivät nauttimaan ruokakojuista, ja lisäksi virkistysalueen paljussa ja saunassakin riitti kävijöitä.

Kaiken kaikkiaan mahtavinta oli yhdessä tekeminen ja nähdä miten paljon innokkaat vapaaehtoiset ovat valmiita laittamaan aikaa tällaisen projektin toteutumiseksi. Oli myös aivan mahtavaa nähdä itse tapahtumapäivänä, miten ihmiset viihtyivät tapahtumassa sekä nauttivat yhteisesti KampusFestistä. Projektin aikana oppi paljon lisää isojen projektien hallitsemisesta, lupa-asioista, kampuksemme sähköistä, vapaaehtoisten voimasta ja kampuksemme yhteisöllisyydestä. Tämä jää varmasti mieleen vuoteni yhtenä mieleenpainuvimpana kokemuksena!

Aliisa Saari, Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan teekkarivastaava 2017