Suomen opiskelijaystävällisin kaupunki

Asuminen

Tästä osiosta löydät tietoa asunnon etsimisestä ja asumiseen liittyvistä palveluista Tampereella. Tuttujen opiskelija-asuntojen lisäksi alueella toimii runsaasti asuntoyhtiöitä, joista on tietoa myös Tampereen kaupungin asuntotorilla. Hyödynnä myös hakupalveluita. Kun asunto on löytynyt, kannattaa lukaista muuttajan muistilista, vinkit pyykipesuun ja asumiseen liittyviä linkkejä.

Opiskelijan Tampere auttaa asumiseen liittyvissä kysymyksissä. Ota yhteyttä: asunnot@opiskelijantampere.fi

Vinkit asunnon hakuun:

  • Oma aktiivisuus: seuraa asuntoilmoituspalstoja päivittäin, jopa useamman kerran päivässä. Ota yhteyttä vuokranantajaan heti löydettyäsi mielenkiintoisen asunnon, sillä muitakin samasta asunnosta kiinnostuneita on varmasti liikkeellä. Laita omia asunnonhakuilmoituksia nettisivuille tai Facebook-ryhmiin. Kysele kavereilta ja tutuilta, tietääkö joku vapaasta tai vapautuvasta asunnosta.
  • Kimppakämpät: varsinkin muualta paikkakunnalle muuttaessa asunnon löytäminen on haasteellista. Kimppakämpän voi löytää helpommin kuin yksiön. Kannattaa katsella jaettujen asuntojen ilmoituksia ja etsiä itse kämppistä jakamaan isompi asunto kanssasi. Asuminen kimppakämpässä on useimmiten myös edullisempaa, unohtamatta sosiaalisia hyötyjä, kuten yhdessä kokkausta, leffailtoja ja hyvää seuraa. Yhteiset pelisäännöt kannattaa luoda heti kämppiselämän alussa, niin vältytään eri mielisyyksiltä.
  • Turha nirsous pois: niin karulta kuin se kuulostaakin, varsinkaan ensimmäistä asuntoa etsiessä ei kannata olla turhan nirso. Kun katto on löytynyt pään päälle ja syksyllä kaupunkiin saapuvien opiskelijoiden asuntobuumi rauhoittuu, on helpompaa rauhassa etsiä unelmien asuntoa.