Suomen opiskelijaystävällisin kaupunki

Apua väkivaltaiseen kotiin

Lähisuhde- ja perheväkivalta on yleistä, mutta usein piiloteltua. Kaikissa perheissä saatetaan riidellä ja kinastella, mutta joissain perheissä riidat johtavat väkivaltaan. Riidat ovat osa normaalia perhe-elämää – väkivalta ei. Lähisuhde- ja perheväkivallassa tekijänä voi olla mies tai nainen tai molemmat. Väkivalta saattaa kohdistua avo- tai aviopuolisoon, seurustelukumppaniin tai lapseen. Myös lapset voivat olla väkivaltaisia toisiaan tai vanhempiaan kohtaan.

  • Älä jää yksin: Kerro kokemuksesi ystävälle, sukulaiselle, jollekin luotettavalle ihmiselle tai ammattiauttajalle.
  • Etsi tietoa: Tietoa väkivallasta ja avun saannin mahdollisuuksista löytyy niin väkivallan kokeneelle, tekijälle kuin lapsille internetistä, auttavista puhelimista, ammattiauttajilta ja viranomaisilta.
  • Hae apua: Pyydä ohjausta, neuvontaa ja tukea oman kunnan ja alueen palveluista. Lähde liikkeelle, ota yhteyttä. Väkivaltainen käyttäytyminen ei lopu pelkillä lupauksilla.
  • Apua on saatavilla: Et ole yksin kokemuksesi kanssa.

Lue lisää palveluista Tampereen kaupungin sivuilta.

Kun tarvitset apua nopeasti

Soita kiireellisessä tilanteessa hätänumeroon 112 (24 h).

Tampereen ensi- ja turvakoti

Turvakoti tarjoaa ympärivuorokautista turvaa ja ammatillista apua perheväkivaltaa kohdanneille ja sen uhan alla eläville perheille, puhelin 03 3143 4840 (24 h)

Sosiaalipäivystys

Sosiaalipäivystys toimii Tampereen kaupungin päivystävänä sosiaaliasemana ja antaa kiireellistä ensiapua lastensuojelu- ja perhekriisitilanteissa, puhelin 0500 625 990 (24h)

TAYS Ensiapu Acuta (24 h)

Puhelin 03 311 611

Akuuttipsykiatrian poliklinikka

Päivystävän sairaanhoitajan tavoittaa arkisin klo 8 – 15 numerosta 040 806 2606.

Muut auttavat tahot

Väkivalta loppuu harvoin itsestään. Hanki tietoa ja hae apua ajoissa. Kunnan omat toimijat sekä lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisyyn erikoistuneet järjestöt ja yhteisöt tarjoavat ammattiapua ja vertaistukea.

Tampereen perhe- ja lähisuhdeväkivallan ehkäisyverkosto

Älä vaikene väkivallasta – Pyydä apua -esite (pdf) sisältää lähisuhde- ja perheväkivaltatilanteissa Tampereella auttavien tahojen yhteystiedot. Mukana ovat sekä kunnalliset palvelut että kolmannen sektorin toimijat.

Terveyspalvelujen neuvonta

Terveyspalvelujen neuvontaa numerosta 03 10023, joka päivä klo 7 – 22.

Sisä-Suomen poliisilaitos