Blogi

OT testaa: Pizzeria Dennis Tampere

Opiskelijan Tampereen hallitus ja työntekijät testasivat Denniksen pizzerian

Osallistujien ilmeestä näkee, että kokous voisi jo loppua ja ruokailu alkaa. Pizzeria Dennis Tampere.

Saimme kutsun Tampereen pizzeria Dennikseen ja päätimme järjestää Opiskelijan Tampereen hallituksen kokouksen siellä. Heti alkuun meitä tervehti Denniksen ravintolapäällikkö Sara Riitta, joka kertoi meille hieman Denniksen taustaa. Dennis aloitti toimintansa Turussa 1975 ja on yksi Suomen ensimmäisistä pizzerioista. Nykyisellään ravintoloita on yhteensä seitsemän Turussa, Tampereella, Helsingissä ja Kirkkonummella. Ravintolassa tarjoiltavien ruokien lisäksi Dennis valmistaa muun muassa valmispizzoja kauppojen pakastealtaisiin.

Tampereen Dennikseen on tulossa useampia muutoksia.  Uudet tilat ovat etsinnässä ja ruokalista muuttuu sekä valikoiman että hintojen suhteen. Toistaiseksi ruokalistat ovat identtisiä muiden ravintoloiden kanssa, mutta tämä tulee muuttumaan tulevaisuudessa.

Denniksen tilat olivat oikein viihtyisät. Sisustuksesta tulee todellakin mieleen italialainen ravintola. Kokonaisuudesta näkee, että paikka on laadukas pizzeria. Olo oli lähes romanttinen kynttilänvalossa ja tunnelmallisen musiikin soidessa. Toisaalta meidän porukka on lähempänä ystävyyttä kuin romantiikkaa ja ravintola sopi hyvin yhteiseen tapaamiseen.

Se mikä erottaa Denniksen muista Tampereen pizzerioista, on itse pizzat ja varsinkin niiden täytteet. Dennis ei käytä puolivalmisteita vaan kaikki ainesosat ovat täysin tuoreita. Pizzapohjat tulevat suoraan omalta tehtaalta ja ne kaulitaan itse.

Laadukkaat ainesosat myös näkyivät ja maistuivat. Oma valintani Sira (Napolinsalami, tomaatti, oliivi, punasipuli, Parmankinkku, Mozzarella) yksi parhaimpia pizzoja mitä olen maistanut. Kokonaisuus ainesosien osalta oli hyvä eikä niitä ollut liian vähän, toisin kuin joissain muissa pizzerioissa on ollut tapana. Myös juuston määrä oli sopiva, ei liikaa eikä liian vähän.

Pizzeria Denniksestä löytyy myös vegaaniruokaa. Kuvassa Pizza Verdura.

Yksi Denniksen suosituimpia pizzoja on heidän vegepizzansa – Pizza Verdura (kuva oikealla). Toiminnanjohtajamme päättikin tarttua haasteeseen ja maistaa sitä. Lopputulos oli kuulemma hyvä, eikä maku poikennut valtavasti tavallisista pizzoista. Eläinperäisten ruokien syöjä kuitenkin huomasi vegaanijuuston eron tavalliseen juustoon verrattuna, ja totesi ettei kyseisestä juustosta tullut henkilökohtaista uutta suosikkia. Rapeaksi paistetut sipulit, tuore rukola ja tomaatti tasoittivat vegejuuston makua ettei siitä tullut liian päällekäyvä.

Kuulimme, että kasvissyöjät ja vegaanit ovat kehuneet Pizza Verduran maasta taivaisiin. Juuri hyvä maku lienee syynä annoksen suosioon, sillä ilmeisesti Tampereelta ei löydy muita oikeasti hyviä vegepizzoja.

Voin lämpimästi suositella Dennistä. Ilmapiiri on erittäin hyvä ja pizzat herkullisia. Pizzojen hinnat ovat tällä hetkellä 14-17 euron välimaastossa, joka tekee Denniksestä pari euroa kilpailijoita kalliimman, mutta sanoisin sen olevan kannattava sijoitus. Korkeampi hinta on perusteltavissa sillä, että raaka-aineet on taatusti tuoreet. Lounasaikaan pizzojen hinnat ovat normaalissa lounashinnoissa eli 10 euron tuntumissa. Opiskelijoille löytyy omat edullisemmat hinnat (kts. alennukset Opiskelijan Tampereen sivuilta).