Blogi

Opiskelijoiden bileäänitorvi Igor Parri: ”Myyn itseäni”

 

”Kaikki on suhteellista ja menestystä oli, mutta en ollut tyytyväinen. Tarvitsin lisää oppia, lisää verkostoja.” –Igor Parri.

 

Olin 23-vuotias, seisoin lentokentällä ja kädessäni oli iso tukku rahaa. Sen tienaamiseen oli vaadittu monta tuntia Hesen kassalla, vaikka oikeasti halusin tehdä musiikkia ja rokata lavoilla.

Kohta olisin lähempänä unelmaani, sillä tarvittiin enää vain vierailu lentokentän rahansiirtoyrityksessä ja saisin siistin fiitin eli toisen artistin yhteistyövierailun räppilevylleni. Yhdysvaltalainen Baby Sham oli ollut mukana mm. Busta Rhymesin & Mariah Careyn maailmanlaajuisella hitillä Baby If You Give It To Me. Ja nyt hän esiintyisi yhdessä Cheekin kanssa ensimmäisellä valtakunnallisella julkaisullani.

Kaikki on suhteellista ja menestystä oli, mutta en ollut tyytyväinen. Halusin tavoitella isompaa ryhmää ja räppi muuttui entistä popimmaksi. Kuuntelijat kaikkosivat, vaikka sekaan mahtui fiittaukset niin Cristal Snow’n kuin ruotsalaistähti Pandoran levyillä. Tarvitsin lisää oppia, lisää verkostoja.

 

”Musiikki on bisnestä”, sanoi Kimmo Valtanen.

 

”Musiikki on bisnestä”, sanoi Kimmo Valtanen, joka työskentelee nykyään Universal Musicin managing directorina. Niinpä pistin jo varhaisessa vaiheessa pystyyn oman toiminimen ja panostin keikkojen myyntiin ja markkinointiin.

Sitten tein elämäni muuttaneen päätöksen: päätin lähteä opiskelemaan Haaga-Heliaan. Opiskelijakunnan hallituksessa oli myynti- ja markkinointivastaavan paikka vapaana, ja otin jälleen harppauksen kohti tuntematonta. Opiskelijakunnassa pääsin toteuttamaan itseäni, kasvattamaan verkostojani entisestään ja luomaan uutta. Samalla opin lisää myynnistä ja markkinoinnista.

 

”Opiskelumaailmaan ja myynnin sekä markkinoinnin pariin heittäytymistä ei ole tarvinnut katua.” –Igor Parri.

 

Opiskelijakulttuurista tuli niin merkittävä osa elämääni, että ryhdyin esittämään biisejä vain siihen liittyvistä asioista. Brändäsin itseni uudelleen. Julkaisin Opiskelijaelämää feat. SuperStefu -nimisen sinkun ja musavideon syksyllä 2013. Biisi lähti pienoiseksi viraaliksi hitiksi, ja sitä ovat seuranneet muun muassa yli puoli miljoonaa soittoa Spotifyssa kerännyt Approlaulu, Haalarit on mun adidas sekä Suomalainen voittaa aina -kappale. Jälkimmäisessä itse junttidiskon kuningas Frederik julistaa minut opiskelijoiden bileäänitorveksi. Olen kiertänyt keikoilla ympäri Suomea ja päässyt esiintymään Suomen isoimmissa opiskelijatapahtumissa.

Opiskelumaailmaan ja myynnin sekä markkinoinnin pariin heittäytymistä ei ole tarvinnut katua. Nyt työskentelen asiantuntijana Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA:ssa. Musiikki on edelleenkin bisnestä, myyntiä ja markkinointia – mutta nyt minulla on näissä kaikissa mukana myös sydäntä.

Igor Parri

_______________________________________________________________________________________________

Kirjoittaja on Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA:n asiantuntija ja sivutoiminen musiikkialan yrittäjä. MMA edustaa lähes 27 000 alan ammattilaista ja MMA:n opiskelijajäsenyys on ilmainen koko opintojen ajan. Opiskelijajäsenenä saat kaikki edut käyttöösi:

 

Liittymällä jäseneksi ja ilmoittamalla suosittelija-kohtaan ”Ärrä17”, saat myös valitsemastasi Ärrältä suklaapatukan veloituksetta. Toimitamme sinulle tekstiviestitse tarvittavan Ärräkoodin liittymisen jälkeen muutaman päivän kuluessa. Saat myös kalenterin toimitettuna kotiisi.

Tsekkaa lisää:

http://opiskelija.mma.fi/info